Mozarella Stick Yang Cair Di Mulut
===========================================================
BAHANNYA:
+2 cawan tepung gandum
+2 biji telur di pukul
+1/4 cawan susu segar
+1 cawan breadcrumbs
+1/2 cawan parmesan cheese
+1/2 sudu kecil parsley
+1 sudu kecil paprika *kaknoor tambah
+1 sudu kecil serbuk bawang putih
+1 sudu kecil garam
+8 batang mozarella cheese
+minyak untuk menggoreng.
===================== ALORA SKINCARE ===================== |
CARANYA:
#Masukan parsley, paprika, serbuk bawang putih, garam dan parmesan cheese didalam bekas yang berisi breadcrumbs, kacau rata. Ketepikan tepung gandum dalam mangkok yang berasingan. Masukkan telur dan susu segar dan kacau rata. Ambil sebatang cheese mozarella golekkan didalam adunan tepung, kemudian celupkan didalam adunan telur dan akhir sekali golekkan didalam breadcrumbs.
# Seeloknya double kan celup mozarella cheese didalam adunan telur dan breakcrumbs supaya lebih tebal cheese tak mudah cair bila di goreng nanti. Buatlah sehingga habis cheese mozarella. Sejukkan dalam freezer lebihkurang 20 ke 30 minit kemudian keluarkan dan gorenglah sehingga kekuningan.
Sedap dihidangkan ketika panas masa cheese tu masih cair tapi awas panassss ya..
Selamat mencuba !
0 comments:
Post a Comment